divendres, 17 d’agost del 2012

Katmandú i la seva vall / FINAL! Ja som a casa!

Ja som a casa! Després dels dos dies anteriors està més de 24h entre els aeroports de Katmandú, Delhi i Bcn ja som per aquí!
Vam deixar el blog penjat a Katmandú, esperant a l’aeroport actualitzar-lo, però no ens en vam sortir.
Katmandú tot i ser una ciutat amb força gent, ha estat força relaxant i tranquil•la (excepte les compres, a veure en que quedem s’ha de regatejar per sota la meitat del preu que et proposen o no!? Nosaltres vam acabar convidats a sortir de més d’una botiga!) però vam comprar alguna cosa. Les places Durbar de Katmandú i dels altres pobles gairebé metròpolis de la mateixa Katmandú que hi ha per la vall són impressionants, plenes de temples budistes i hindús de costat i barrejats, de diferents èpoques. En realitat Patan i Bakthapur tot i fer pagar peatge als turistes per entrar-hi, són dos pobles dintre de ciutats, i conserven l’encant de l’edat mitjana, fins i tot la gent viu com abans! Ah i el “temple dels micos” de Katmandú amb les seves vistes de la vall i el temple amb els ulls de buda és un indret força màgic! Cal dir que mentre la Laia feia una foto i jo posava un mico em va estirar l’ampolla de la mà, va ser còmic em vaig girar i el vaig amenaçar amb l’ampolla i se’m va encarar, ja em veia queixalat! I uns nepalesos se’n reien de mi és no a poder! Thamel zona exageradament turística, donava festa de nit i compres de dia, una ciutat curiosa Katmandú. Realment la pobresa es limita als a fores i alguns nanos enganxats a la cola que emprenyen els giris demanant menjar o peles .

Finalitza aquí l’aventura per l’Índia i el Nepal, amb les motxilles plenes de vivències, algunes compartides aquí! L’ïndia no es negativa totalment, com sembla que hem volgut, sense voler, fer veure. Tot té lo seu, i l’Índia és xocant i diferent! I el Nepal està molt preparat per acollir turistes, si més no, els quatre llocs neuràlgics que hem visitat nosaltres!
Molts i molts petons a tots! Depilats i barba polits us desitgem de tot cor: Laia i Jordi!

Temple de Swayambhunath (temple dels micos) Katmandú / Talles "eròtiques" i Temple de Nyatapola a Bhaktapur.


Cirerets al sol a Patan (el secret de la cuina) / Vistes de l'Himàlaia (vol Katmandú - Delhi) / Dormint a l'aeroport de Delhi.


La ruta del nostre viatge! uns 5000km d'aventura per molts indrets i xoc cultural!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada